Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Henning Larsen bag 'sansernes hospital'

Det bliver Henning Larsen Architects, der skal bygge nyt hospital i Herlev
13. APR 2011 7.03

HOVEDSTADEN: Henning Larsen Architects har vundet Region Hovedstadens arkitektkonkurrence om fremtidens Herlev Hospital med et forslag om' sansernes hospital', hvor mennesket er i centrum.

Fem konsortier har konkurreret om projektet, der både skulle indeholde en helhedsplan for Herlev Hospital samt en ny Kvinde-Barn-bygning og en ny Fælles Akutmodtagelse på 52.000 m2 til en forventet pris på 2,25 mia.kr. Byggeriet ventes at stå færdigt i år 2017.

Region Hovedstadens vision for det nye Herlev Hospital er, at det skal fremstå som et absolut moderne hospital med de nyeste teknologier, der kan yde det bedste til patienterne.

Sanselige rammer
- Den vision synes jeg, at vinderprojektet opfylder til fulde. Det nye hospital, som vil vokse frem de næste år, skal gøre det både nemmere og bedre for patienterne at blive behandlet - helt i overensstemmelse med Hovedstadens Hospitals - og Psykiatriplan 2020, siger formand for Region Hovedstaden Vibeke Storm Rasmussen (S).

Vinderprojektets vision for Herlev Hospital lyder på imødekommende, overskuelige, værdige og sanselige rammer for patienter, personale og pårørende. Hospital og omgivelser skal indgå en symbiose, hvor de enkelte dele indgår i et naturligt kredsløb, der tilsammen skaber et 'sansernes hospital', oplyser Partner i Henning Larsen Architects A/S Lars Steffensen:

-  Der er stadig hvide pletter på vores skitser, og sammen skal vi udvikle projektet yderligere. Kimen til de store cirkler i vores projekt ligger allerede i det nuværende hospital, de er et gennemgående element. Og så er cirklerne et rigtigt godt billede på noget, der beskytter et sårbart indre og samtidig danner et naturligt indre rum, siger Lars Steffensen.