Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Peter Mygind og André Babikian i rollerne som Dan Sommerdahl og Flemming Torp i tv-serien, som foregår i Helsingør.
Foto: Mike Kollöffel, TV 2

Helsingør tøver med ny støtte til tv-serie

I første omgang er der ikke fundet penge til sæson to af serien Sommerdahl. En ansøgning om 800.000 kr. er udskudt til budgetforhandlingerne. Alle kommuner burde sige nej til den slags, mener politiker.
21. MAJ 2020 15.46

HELSINGØR: Er krimiserien Sommerdahl så god en reklame for Helsingør, at kommunen også bør støtte sæson to økonomisk? 

Svaret på det spørgsmål er indtil videre endt med et måske.

Produktionsselskabet bag serien fik sidste år et tilskud fra kommunen på 1,25 mio. kr. til de første otte afsnit, som er optaget i Helsingør og blev vist på TV2 Charlie og TV2 Play i marts-april.

Serien er lavet i et samarbejde mellem TV2, den store tyske tv-station ZDF og produktionsselskabet Sequoia, og den er solgt til en række andre lande, blandt andet Sverige, Norge, Holland og Frankrig, fremgår det af kommunens hjemmeside.

Optagelser til sommer

Nu har Sequoia søgt kommunen om et tilskud på 800.000 kr. til anden sæson, som efter planen skal optages i løbet af sommeren og vises til foråret 2021. 

Selvom politikerne i Kultur- og Turismeudvalget er positive, er sagen nu strandet i økonomiudvalget. 

Her foreslog borgmester Benedikte Kiær (K) at lade ansøgningen indgå i budgetforligs-forhandlingerne, hvilket betyder, at pengene ikke bliver bevilget foreløbig.

Det forslag blev godkendt med fem stemmer mod fire, nemlig konservative og socialdemokrater mod resten. De fire medlemmer fra Enhedslisten, Venstre, SF og De Radikale mente ikke, at det er en kommunal opgave, fremgår det af referatet.

'Alle vil have penge'

– Det er jo blevet sådan, at hver gang nogle vil slå en prut, så vil de have penge fra kommunerne for det. TV2 Vejret vil gerne sende vejrudsigt fra Helsingør, hvis vi lige giver dem 50.000 kroner. Folk vil lave film, optage 'X Factor', arrangere cykelløb og ironman, men afpresser kommunerne. Alle landets kommuner burde sige nej til det her, siger Allan Berg Mortensen (EL) til Helsingør Dagblad.

Borgmesteren siger samme sted, at hun forventer, at pengene kan findes i budgettet for 2021. 

– Der er ingen tvivl om, når sådan en serie har fået fat i Sverige, Norge og Tyskland, så er det enormt interessant for os, for det er jo der, hvor Helsingørs gæster primært kommer fra. Og det er endda de markeder, som vi kommer til at arbejde mest på i den kommende tid efter corona, siger Benedikte Kiær.   

Helsingør står til at miste 23 mio. kr. som følge af udligningsreformen.