DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Helsingør bliver 5G-testkommune
Foto: TDC Group

Helsingør bliver 5G-testkommune

TDC Net åbner Danmarks største 5G-pilotprojekt i Helsingør Kommune og bliver dermed den første operatør i Danmark, der integrerer 5G-nettet i sit mobilnetværk.
11. DEC 2019 14.29

HELSINGØR: TDC, svenske Ericsson og Helsingør Kommune går sammen om et nyt pilotprojekt, hvor man skal teste de nye 5G-forbindelser, og som vil bringe Helsingør 'i front innovativt og teknologisk inden for mobilnetværk i Danmark'. Det skriver TDC Net i en pressemeddelelse.

5G-pilotprojektet i Helsingør involverer 40 master og er det mest omfattende pilotprojekt for TDC Net og det største af sin slags i Danmark til dato. Som en del af projektet vil byens borgere få mulighed for selv at teste mulighederne på fremtidens mobilnetværk.

- Vi inviterer partnere til at afprøve nye tjenester inden for 5G-teknologien, og i samarbejde med vores tjenesteudbydere vil vi også invitere kunder i kommunen til at prøve 5G-nettet på deres mobiltelefoner, bredbånd og TV samt andre digitale og intelligente løsninger i hjemmet, siger adm. direktør hos TDC Net Andreas Pfisterer.

TDC Net og Ericsson indledte tidligere i år et strategiske partnerskab for at bygge 5G-infrastrukturen til TDC's landsdækkende mobilnetværk i Danmark.

- Vi har nu startet udrulningen af 5G i hele Danmark, som vil give os hurtigere internethastigheder og muliggøre hidtil usete digitale fremskridt og innovationer og gøre det muligt for Danmark at opretholde og udbygge sin position som global digital frontløber, siger Andreas Pfisterer.

Dato for den kommercielle lancering, der kan give alle danskere adgang til 5G, er endnu ikke lagt fast, men vil ske i samarbejde med de tjenesteudbydere, der benytter netværket hos TDC Net. 5G ventes indført som standard på almindelige telefoner omkring 2023.

Energistyrelsen har til pilotprojektet givet en midlertidig adgang til frekvensområdet 3,5 GHz, så selskabet i samarbejde med svenske Ericsson, kan teste hastigheder på helt op til 1,1 Gbit/s på forbindelserne. 

Udrulningen af 5G begyndte i oktober på Sjælland, og alle 3.854 master i TDC Nets mobilnetværk vil blive opgraderet til 5G. Det betyder også en opgradering af det eksisterende 2G-, 3G- og 4G-netværk, ligesom der er opsat nyt 2G, 3G, 4G og 5G udstyr på 40 master rundt omkring i Helsingør Kommune.

esl