Han vil flytte penge fra velfærd til kultur
Byrådsmedlem i Silkeborg for De Radikale, Johan Brødsgaard, er ny formand for KL's kulturudvalg, og han melder klart ud: Kultur er også velfærd.
Foto: Pressefoto, KL

Kultur:
Han vil flytte penge fra velfærd til kultur

Både kommunerne, regeringen og Folketinget skal opprioritere kulturen, mener Johan Brødsgaard (R), ny formand for KL's kulturudvalg.
17. MAJ 2022 11.00

Står det til den nye formand for kulturudvalget i KL, Johan Brødsgaard (R), skal der flyttes penge fra traditionel velfærdspolitik til kulturlivet.

- Det er et spørgsmål om prioritering, og så tror jeg, det i høj grad handler om, at man i en eller anden udstrækning skal se kulturen som velfærd, noget der er med til at understøtte det gode liv, noget der er med til at gøre byer og lokalområder interessante, siger han i en ny podcast miniserie med kulturens aktuelle topfolk, som byder på interviews med Johan Brødsgaard og kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

I det første afsnit kritiserer Johan Brødsgaard regeringen for at underprioritere kulturen og kalder det for en fejl, at kulturen ikke er nævnt i forståelsespapiret, som den socialdemokratiske regering har skrevet sammen med Enhedslisten, SF og De Radikale.

Her er første afsnit af podcasten Kultur Toppen: