Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Haarder afviser it-system BOB

Til trods for at BOB har sparet Region Sjælland for 50 mio. kr. i medicinudgifter og at potentialet på landsplan er i milliardklassen
KORT NYT17. JUN 2011 6.46

BOB, der står for 'Bedst og Billigst', kan reducere regionernes udgifter til lægeordineret medicin. Systemet er et webbaseret it-værktøj, der giver regioner og lægerne et overblik over, hvad hver enkelt læge udskriver, hvad det koster, og om der findes et billigere alternativ.

Rehfeld Partners A/S har udviklet BOB. Direktøren Claus Rehfeld mener, at BOB på landsplan kan give en besparelse på 1,2 mia. kr. årligt. Selve BOB-systemer vil koste 18-25 mio. kr. årligt på landsplan, hvilket åbner op for den enorme besparelse.

Direktøren har skrevet et brev til sundhedsminister Bertel Haarder (V) for at få systemet implementeret på nationalt plan. Men uden held indtil videre.

- Regeringen vil gerne vente med at tage stilling til noget, til det fælles medicinkort er fuldt implementeret. Men BOB har kørt siden 2004, og her er der allerede i dag en gevinst i Region Sjælland. Så det er en misforståelse, at gevinsten afhænger af det fælles medicinkort, siger Claus Rehfeld til it-mediet Version 2.

lcl