Gruppeformand kritiseres for at ignorere møde om voksenmobning

Møde skulle forbedre samarbejdet i Esbjerg Byråd, men det næststørste parti, Socialdemokratiet, deltog ikke.
14. MAJ 2022 13.20

ESBJERG: Socialdemokratiets gruppeformand, Jakob Lykke, deltog ikke, da alle gruppeformænd forleden var inviteret til møde om det fremtidige samarbejde i byrådet, og det er faldet flere af hans kolleger for brystet, skriver JydskeVestkysten. Baggrunden for mødet var, at byrådsmedlem Anne Marie Geisler Andersen (R) i marts på Facebook bl.a. skrev, at hun føler sig udsat for voksenmobning i byrådet.

Jakob Lykke forklarer til avisen, at han skulle til et andet vigtigt møde i AMU Vest, hvor han sidder i bestyrelsen for 3F. Han påpeger, at der findes "en meget fin personalepolitik" i kommunen. "Vi er i spidsen for kommunen, så vi skal bare efterleve den personalepolitik ligesom alle andre. Så skal det hele nok gå fint fremover," siger han.

Han gør opmærksom på, at han havde meldt afbud til mødet. Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) mener dog, at Jakob Lykke undlod at svare på flere mails, og at et andet byrådsmedlem, som også skulle deltage i AMU Vest-mødet, havde bekræftet, at det var muligt at nå begge møder, når mødetidspunktet blev rykket lidt. Andre gruppeformænd mener, at Socialdemokratiet  burde have sendt en anden, hvis Jakob Lykke var forhindret, siger de til JydskeVestkysten.

Samarbejdet i byrådet i Esbjerg har også knirket i den forrige byrådsperiode. I februar sidste år kaldte tre Venstre-medlemmer af plan- og miljøudvalget en socialdemokratisk kollega "en stædig brokrøv" og en anden for en svag mødeleder. 

For to år siden tilkaldte borgmesteren og kommunaldirektøren konsulentfirmaet Lundgaard Konsulenterne til at forbedre samarbejdet mellem politikere og embedsmænd i kommunen.