Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Greve lokker med stor rabat på klimatjek

Giver de første 50 husejere rabat på et klimatjek af deres hus for at inddrage borgerne i kommunens klimaarbejde

GREVE: Som en del af kampagnen 'Energirenovér din bolig' giver Greve Kommune de første 50 borgere rabat på et klimatjek af deres hus. I stedet for 3.500 kr. koster klimatjekket 1.500 kr. Tilskudspengene har kommunen afsat som et led i at udbrede klimaarbejdet til kommunens borgere.

Greve Kommune har via forskellige aftaler forpligtet sig til at reducere udledningen af CO2 fra kommunen. Blandt andet har borgmester Hans Barlach (K) underskrevet den såkaldte Borgmesterpagt, der forpligter Greve Kommune sig til at spare mere end 20 procent CO2 inden år 2020.

- En stor del af energiforbruget i kommunen sker i private boliger, og der er der en stor besparelse at hente - både energimæssigt, CO2-mæssigt og økonomisk, siger klimakoordinator Jens Larsen.

- Ved et klimatjek får borgeren gennemgået sit hus sammen med en energivejleder fra Energitjenesten. De ser på, hvordan forbruget af el, vand og varme kan reduceres, samtidigt med at komfort og indeklima forbedres. Desuden ses på i hvilken rækkefølge, det er smartest at energirenovere, siger Jens Larsen.

mou