Giv et træ - Randers faciliterer bæredygtig julegaveidé

KORT NYT9. DEC 2019 8.51

RANDERS: Borgerne i Randers får i år hjælp fra kommunen til at give bæredygtige julegaver. Randers Kommune begynder i december måned at sælge muligheden for at give et træ, som kommunen planter lokalt. De grønne julegaver skal være med til at mindske CO2-udledningen og øge biodiversiteten og naturoplevelserne. Det rekreative areal Skovholmen i Randers er det første område, hvor de nye træer skal plantes. Initiativet glæder ikke mindst borgmester Torben Hansen (S):

- Ved at give et træ kan vi alle på en enkel måde være med til at skabe en mere klimavenlig fremtid for os selv, vores børn og børnebørn. Det klimavenlige og grønne initiativ ligger fint i tråd med FN s verdensmål, som kommunen er i fuld gang med at implementere i samarbejde med borgere og erhvervsliv, siger Torben Hansen.

- En skov med forskellige træarter som eg og bøg øger biodiversiteten. Samtidig vil vi gerne have, at skovene skal være naturlige med bredkronede træer, der giver muligheder for træklatring og skygge til en hyggelig picnic om sommeren. Vi håber, der bliver interesse for at give træer, så vi kan plante flere skove i Randers. Udover at øge biodiversiteten, beskytter skovene drikkevandet og tæller positivt i vores CO2-regnskab, siger Ivan Guldager, der arbejder i Natur og Miljø i Randers Kommune.

MG

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt