Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Fynsk bro-kaos: Borgmestre peger i alle retninger

Efter statens udspil om mulighederne for faste forbindelser til Jylland til aflastning af de nuværende Lillebæltsbroer, så er der mildest talt ikke fodslag mellem de fynske borgmestre
5. MAJ 2011 10.27

De peger i snart sagt alle verdenhjørner - i hvert fald i tre af de fire: syd, vest og nord. For nylig spillede staten ud med fire muligheder for at aflaste de to flaskehalse, som de nuværende to Lillebæltsbroer udgør. Herefter ville det stille Fyn stærkt, hvis der var enighed om, hvilke løsninger, der skal satses på.

Men det er bestemt ikke tilfældet, beretter Fyens Stiftstidende. Odenses borgmester, Anker Boye (S), har varslet, at han vil samle de fynske borgmestre for at skabe fodslag om en fælles holdning. Det bliver ikke nemt.

Selv foretrækker han en nordlig broforbindelse mellem Bogense på Nordfyn og over til Juelsminde. D.v.s. en genvej til Midt- og Nordjylland udenom Vejle og med direkte vejforbindelse mellem Odense og Horsens.

Men den får han ikke Middelfarts borgmester, Steen Dahlstrøm (S), med på, fortæller Fyens Stiftstidende. Han frygter nemlig den svækkelse, det vil kunne give Trekantsområdet. Desuden tror han, Christiansborg vil satse på en direkte fast forbindelse over Kattegat - udenom Fyn. Så han vil egentlig helst satse på at udbygge de eksisterende fynske trafikforbindelser - herunder en udbygning af broforbindelsen over Lillebælt.

På det sydlige Fyn, i Faaborg-Midtfyn Kommune har man længe drømt om en sydlig forbindelse - en bro mellem Faaborg og Als - d.v.s. en genvej til Sydjylland og Tyskland. Og den drøm er ikke opgivet, siger borgmester Hans Jørgensen (S) til avisen.

Han er dog ikke imod den nordlige forbindelse til Juelsminde og tror, han kan få begge dele.

Midt i uenighederne er borgmestrene enige om, at fælles fodslag er vigtig. Men...

mou