Vandsektoren har kun ganske få uger - placeret midt i sommerferien - til at forholde sig til udkastet til en bekendtgørelse om prisloftregulering. Det er helt urimeligt, mener vandsektorens brancheforening DANVA.
Fastsættelse af prisloftet er af vital betydning for vandsektoren, fordi det fastsætter det økonomiske grundlag for driften af vand- og spildevandsforsyningerne.
- Vi forstår ikke, hvorfor denne vigtige bekendtgørelse skal hastes igennem. Det er en usædvanlig kort høringsperiode, og det er urimelige arbejdsbetingelser at høringen er placeret i ferieperioden. Arbejdet med vandsektorloven var fem år undervejs. Hvorfor skal prisloftet nu presses igennem i løbet af en sommerferie, spørger Carl-Emil Larsen, direktør i DANVA
DANVA har været i kontakt med flere chefer for vand- og spildevandsforsyninger, som er meget frustrerede over den korte tidsfrist. Det bliver svært at nå at forholde sig kvalificeret til ministeriets udspil og få beregnet, hvad bekendtgørelsen vil få af økonomiske konsekvenser for den daglige drift af vand- og spildevandsforsyningerne.
DANVA har derfor rettet en henvendelse til miljøminister Troels Lund Poulsen med en opfordring til at forlænge fristen for indsendelse af høringssvar.
Af ministeriets høringsbrev fremgår også, at det ikke er muligt at komme i kontakt med ministeriets medarbejdere og få opklaret eventuelle opklarende spørgsmål i over halvdelen af høringsperioden, som slutter den 14. august.
Vandsektorloven:
* Blev vedtaget af Folketinget den 28. maj.
* Den nye regulering af vandsektoren betyder bl.a., at Konkurrencestyrelsen fra 2010 skal fastsætte et prisloft for vandpriserne.
* Det har indtil nu været kommunalbestyrelserne, der godkendte forsyningernes priser.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.