En række frivillige, selvejende og socialøkonomiske foreninger og virksomheder står bag en kampagne, der i den kommende tid vil protestere ihærdigt over statens næsten monopol-agtige sidden på velfærden. Det fortæller Kristeligt Dagblad.
F.eks. oplever KFUK's Sociale Arbejde, at oplever man blandt andet, at selvom de er en selvejende institution, kan de ikke frit disponere over deres økonomi uden først at spørge kommunen. De kan f.eks. heller ikke selv fyre en forstander for en af deres egne institutioner. Værst af alt må de ikke tjene penge, selvom alle pengene går til at gøre deres sociale tilbud større og bedre.
- Det er jo udtryk for en mistænkeliggørelse, der betyder, at ildsjælene siger op, og brugere bliver væk, fordi det netop er den slags, de er flygtet væk fra i det offentlige system. Og det betyder, at vi forhindres i at udvikle os, blive mere effektive og hjælpe flere, siger generalsekretær i KFUK, Helle Jarlmose, til avisen.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.