Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Frederiksberg vil huse verdens største børneteaterfestival

Frederiksberg kommunalbestyrelse har enstemmigt besluttet at ansøge om at blive værtskommune for den største børneteaterbegivenhed i 2016
28. NOV 2011 22.21

FREDERIKSBERG: Til festivalen forventes der at være 100 professionelle børne- og ungdomsteatre, over 150 forskellige forestillinger og 600 opførelser i alt. Alle med gratis adgang.

- Frederiksberg har en stærk teatertradition og har et levende teaterliv for både professionelle og amatører - også når det kommer til børneteater. Festivalen vil derfor både kunne give et kulturelt løft til byen, en kæmpe oplevelse til alle vores børn og unge og ikke mindst være med til at brande Frederiksberg som en spændende by med et varieret kulturliv, siger 2. viceborgmester, rådmand Katrine Lester (S), der tæller en af de to foreslagsstillere. Den anden er Sine Heltberg (S), medlem af kultur- og fritidsudvalget:

- Børneteaterfestivalen er en unik mulighed for at rokke ved det image, Frederiksberg har mange steder som en by for de fine. Vi vil have teater ud i gaderne og gerne også provokerende bidrag, der sætter gang i debatten om kulturens betydning for børn og unge, og den måde vi lever på.

Teatrene bakker op
Fra Jytte Abildstrøms Teater - Riddersalen - er der ligeledes stor glæde over beslutningen. Riddersalen stiller derfor op med årtiers erfaring inden for børneteater i absolut topklasse. Det forventes at gennemførelsen af festivalen kommer til at ske i et tæt samarbejde mellem Riddersalen, det øvrige teatermiljø på Frederiksberg, foreninger, skoler og Frederiksberg Kommune.

Fakta om Børneteaterfestivalen:

  • 'Festival - teater for børn og unge' er en årlig børneteaterfestival, der finder sted over en uge i april i forskellige værtskommuner.
  • Festivalen er organiseret af Teatercentrum, der er sekretariat for Kulturministeriets Udvalg for Børneteater og Opsøgende Teater.
  • Festivalen er verdens største af sin art med flere end 100 teatre, 150 forskellige forestillinger og 600 opførelser.
  • I løbet af festivalen tilbydes alle børn og unge i værtskommunen at komme i teatret og alene i festivalens sidste weekend kigger typisk mere end 20.000 børn, unge og voksne forbi. Alle forestillingerne er gratis for publikum. Desuden gæstes festivalkommunen af ca. 1.000 teaterfolk, internationale gæster og teaterformidlere.

Foto: http://www.flickr.com/photos/celebdu/789166557/sizes/z/in/photostream/

lcl