Køge Kommune har ikke været tilstrækkelig professionel i sin håndtering af lønaftaler og fratrædelsesordninger for chefer og ledere. Det viser en omfattende personalejuridisk undersøgelse, som KL har foretaget på foranledning af Køge Kommune selv.
Den brede personaleadministration fungerer fint, men KL har fundet juridiske problemer i en række åremålsansættelser, fratrædelsessager og andre personaleforhold på lederniveau – både af mindre og væsentligt omfang. Ud af de 45 personalesager, som KL har gennemgået, er der fejl i 11 sager. Det billede bliver der nu rettet op på.
Fejl skal rettes
- Vi tager undersøgelsen meget alvorligt, og er glade for, at der er kastet lys over sagen, så vi kan få rettet fejlene. Kommunen har ganske enkelt ikke været god nok til at løfte de mere specielle ansættelsesforhold for ledere, hvor der er sket formelle fejl i flere sager – blandt andet i form af brud på reglerne om offentlige opslag af åremålsansættelser. Det følger vi hurtigst muligt op på, udtaler borgmester Marie Stærke (S) efter Økonomiudvalgets drøftelse af sagen.
- Herudover er der en enkelt og ganske betydelig sag, som handler om udbetaling af et større, uretmæssig beløb til en fratrådt chef. Denne sag vil vi selvsagt tage os af som det allerførste.
Udover et betydeligt fokus på Køge Kommunes åremålsansættelser har KL også hæftet sig ved to personalesager, hvor kommunen har indgået forlig med de faglige organisationer i form af fratrædelsesaftaler som alternativ til uansøgt afsked.
KL konkluderer, at der er tale om både lovlige og saglige forlig, men at det også har været dyre forlig. Det skyldes, at Køge Kommune alene har valgt at holde sig til en strafferetlig bedømmelse af sagerne i mangel på en formuleret arbejdsgiverholdning til, hvilken adfærd der kan accepteres i Køge Kommune.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.