DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Forhandlingspause i dag kommer bekvemt efter udlignings-læk

V og S-regeringen siger begge, at lækket dokument ikke beskriver forhandlingerne korrekt. Det er op til finansministeren at få forhandlingerne i gang igen, siger Venstre.

FOLKETINGET: Det er heldigt for forhandlingerne om en reform af den kommunale udligning, at der ikke var planlagt møder mellem regeringen og Venstre i dag. Efter onsdagens læk fra Finansministeriet kunne det nemt blive lidt anstrengt at sidde over for hinanden i dag.

I det mindste er parterne dog enige om, at det lækkede dokument ikke er retvisende i sin udpegning af Venstre som interesseret i at adressere fordele til kommuner med henvisning til, at de er 'vigtige V-kommuner'. Venstres finansordfører Troels Lund Poulsen siger om det skete, at 'Finansministeriet sidder og fabrikerer et notat, der er usandt', og også finansminister Nicolai Wammen (S) har 'klart' afvist, at Venstre skulle have krævet specifikke Venstre-kommuner favoriseret.

Men god er stemningen ikke. Ifølge Troels Lund Poulsen er det 'en meget anspændt politisk situation, vi befinder os i lige nu'.

- Vi har meddelt ministeren, at det er ham, der skal forklare, hvordan vi kommer videre med de her vigtige forhandlinger, siger han, og tilføjer at 'vi kommer altid, når regeringen ønsker at tale med Venstre'.

- Men regeringen må vise, at man ønsker en reel politisk forhandling. Det er der ikke meget, der tyder på lige nu, siger han til Ritzau.

- Sagen er bestemt ikke lukket. At Finansministeriet sidder og fabrikerer et notat, der er usandt, er helt uhørt i dansk politik. Og at man har delt det med andre partier gør det endnu værre. Det skal have en konsekvens og det gør svært for os at sidde i et forhandlingslokale, når man bruger så uhørte metoder, siger ordføreren.

Alligevel går han efter en aftale.

- Jeg håber stadigvæk, at det er muligt at få enderne til at mødes. For det er helt nødvendigt for kommunerne, at der kommer en ny udligningsreform, siger han, men tilføjer at Venstre ikke vil 'være med i en aftale for enhver pris'.