
- De grupper, der har fravalgt at have midler til ny løn i 2006, ser ud til at have en bedre lønudvikling end os, der afsatte 1,25 procent af hele lønsummen til lokal fordeling. Så det ser det mørkt ud for ny løn, siger Dansk Socialrådgiverforenings formand, Henning Breinholt.
- Ved de seneste overenskomstforhandlinger var ny løn krumtappen, og her gjorde arbejdsgiverne meget ud af at understrege, at de, der gik med til at afsætte store summer til ny løn, ville blive rollemodeller og et bevis for, at ny løn fungerer, siger han.
<KL uenig
I KL mener man imidlertid ikke, at lønudviklingstallene fra august viser hele sandheden om lønsituationen i kommunerne. Bl.a. fordi der mange steder er udbetalt ekstraordinært mange engangstillæg, der ikke nødvendigvis figurerer i månedsstatistikken.
Desuden mener man, at nogle lønstigninger kan være kommet til udbetaling senere end august.
KL?s løndirektør Peter Bramsnæs har kigget på helt friske oktober-tal, der endnu ikke er offentligt tilgængelige i detaljer.
- De viser pæne lønstigninger for stort set alle personalegrupper i KL?s område, sammenlignet med de aftalte lønstigninger.
B>Ansatte uden ny løn får seks procent
Socialrådgiverne har sammenlignet lønstigninger for pesonalegrupper med og uden løn, som ses følgende tabel:
Lønstigning i perioden februar 2005-august 2006:
? Alle: 5,6 procent
? HK?ere, socialrådgivere m.fl. (med ny løn i 2006): 4,3 procent
? Akademikere (med ny løn i 2006): 5,2 procent
? FOA, BUPL, SL, lærere m.fl. (uden ny løn i 2006): 6,0 procent
Kilde: Statistik udarbejdet af organisationerne i Fællesaftalen om Ny Løn med teknisk bistand fra Det Kommunale Kartel (DKK).
/mel
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.