DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
For femte dag i streg falder antallet af indlagte
Antallet af indlagte i Danmark med coronavirus er faldet til 102. (Arkivfoto)
Foto: Ólafur Steinar Gestsson, Ritzau Scanpix

For femte dag i streg falder antallet af indlagte

340 er siden lørdag testet positiv for coronavirus, mens antallet af indlæggelser er faldet med et til 102.
11. OKT 2020 16.11
TEMA: Corona

Siden lørdag er der fundet 340 nye tilfælde med coronavirus i Danmark, hvilket er et fald på omkring 100 i forhold til de forudgående dage. Det oplyser Statens Serum Institut (SSI).

Det skal dog ses i lyset af, at der er kommet svar på færre test end sædvanligt, da tallet er 35.252 prøver. Torsdag og fredag var der svar på over 50.000 test, mens der lørdag var lige i underkanten.

På Rigshospitalet er overlæge Henrik Ullum ikke bekymret over smittetallene i Danmark lige nu.

- Det ligner en situation, der er stabil. Epidemien er under kontrol. Samtidig lægger jeg mærke til, at det er udbredt smitte med skiftende regioner, der dominerer med smitteantal. Det forventer vi, kommer til at fortsætte over hele vinteren, siger han.

Femte dag med fald

Der er for femte dag i streg færre indlagte med coronavirus på de danske hospitaler.

Antallet af indlagte falder med 1 til 102. For fem dage siden var der 124 indlagte.

- Det afspejler, at smittetallene er stabile og lavere end sidst i september. Så vi ser færre indlæggelser, og herudover har vi også to behandlinger, der virker nu. Det gør, at der kan udskrives flere, siger Henrik Ullum.

Ud af indlagte er 19 på intensiv, hvoraf 13 er i respirator. For anden dag i streg er der to personer, som er registreret døde, mens de har været smittet med coronavirus.

I alt har 32.422 været smittet med coronavirus i Danmark, mens 3.418 har været indlagt. 

To jyske kommuner skiller sig ud

Coronasmitten er taget til i Struer og Skive kommuner og er dermed de to kommuner, som har flest coronasmittede per 100.000 indbyggere.

I Struer er der således registreret 253 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere de seneste syv dage. I Skive ligger tallet på 146. Det viser søndagens tal fra Statens Serum Institut, SSI.

Tidligere har det ellers været i og omkring København, at der har været det højeste antal smittede, mens også byer som Odense, Silkeborg og Aarhus har været hårdt ramt af corona i perioder.

Tal fra SSI viser, at der i København de seneste syv dage er registreret 68 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere. For Aarhus og Odense gælder det henholdsvis 64 og 46 smittede per 100.000. I Silkeborg er der 58.

Sundhedsmyndighederne har en bekymringsgrænse ved 20 smittede om ugen per 100.000 indbyggere. Kommuner vil blive fulgt nøje, hvis de overskrider den grænse.

Ritzau / rbr