DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Folketinget vil lave genåbningsplan frem til efteråret

Alle partier arbejder henimod, at børn og unge kan vende tilbage til skole og uddannelser efter påske.

Folketingets partier har haft et godt møde og skal mødes igen for at diskutere en langsigtet genåbningsplan frem til sommer og en plan for efteråret.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) efter et møde fredag med Folketingets partiledere.

- Vi arbejder nu videre med en langsigtet genåbningsplan frem til sommer. Og allerede nu er vi enige om at igangsætte en plan for, hvad vi gør til efteråret. For at være sikre på, at vi har beredskabet og værnemidlerne, hvis der skulle komme en ny runde covid-19, hvis der er mutationer, siger hun.

- Vi er enige om at have et fikspunkt på vaccinationerne. Både vi og Venstre ser på personer over 50 år og personer i sårbare grupper. Vi arbejder nu videre med, hvor det fikspunkt præcis skal placeres, siger Mette Frederiksen.

Hun siger, at partierne skal arbejde videre med indførelsen af et coronapas, som skal gøre, at man hurtigere kan genåbne samfundet under coronakrisen.

Efter påske

Børn og unge er højt på dagsordenen, og partierne arbejder hen imod, at de kan vende tilbage til skoler og uddannelser efter påske, siger Mette Frederiksen.

- Jeg kommer ikke til at kunne sige, hvordan det præcis ser ud. Men der er et meget stort ønske om, at børn og unge skal tilbage efter påske, siger hun.

Mette Frederiksen sagde tidligere i denne uge, at forhandlingerne med Folketingets partier afsluttes 23. marts. Herefter skal der efter planen præsenteres en genåbningsplan.

Statsministeren forventer, at Danmark sandsynligvis vil kunne undgå endnu en nedlukning af samfundet, også selvom der bliver åbnet mere op på den anden side af påske, vurderer Mette Frederiksen.

- Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at undgå det. Derfor skal vi åbne op klogt og ikke for forhastet, siger statsministeren.

- Men det handler i lige så høj grad om at undgå, at vi kommer ind i en ny nedlukning, når vi går ind i efteråret. Derfor er vi allerede nu enige med partierne om, at vi skal have lagt en strategi, der går hele vejen ind i efteråret.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, er meget lidt imponeret over regeringens indsats for at få børnene tilbage i skole. Venstre og partierne i blå blok vil have børnene tilbage med det samme.

Jakob Ellemann-Jensen erklærer sig klar til at forhandle i weekenden for at nå hurtigere frem til en aftale.

Ritzau

Opdateret 12.3. kl. 14.40 med kommentar fra Jakob Ellemann-Jensen.