Folkemødet tager endnu en bid af torsdag, dropper tema næste år
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Folkemødet tager endnu en bid af torsdag, dropper tema næste år

Folkemødet er opmæksom på risikoen for at drukne i egen succes med for mange events og 'for meget af det samme'.

BORNHOLM: Den tiende udgave af Folkemødet bliver med start allerede kl. 10 på åbningsdagen torsdag 11. juni 2020, oplyste Foreningen Folkemødet, da den tirsdag præsenterede de indledende tiltag forud for næste års Folkemøde i Allinge. 

Dermed forsætter det rul væk fra søndag, som har været i gang i nogle år nu, men Foreningen Folkemødet er endnu ikke helt moden til at erklære Folkemødets fjerde og sidste dag for officiel tømmermandsdag. Der vil stadig være et afslutningsarrangement søndag kl. 10-12, men næppe mange andre events den dag.

En foreløbig analyse af dette års folkemøde erklærer det meget vellykket, omend Folkemødet selv er opmæksom på risikoen for at drukne i egen succes. Nærmere bestemt antallet af events, der er på kanten af uoverskueligt. Andre kritikpunkter som 'for meget af det samme' og 'for mange paneldeltagere' ved de enkelte debatter blev også nævnt.

Folkemødet i år havde et overliggende tema i form af FN's Verdensmål, og selvom det ifølge Foreningen Folkemødet var en succes, vil der ikke være noget overliggende tema for næste års Folkemøde. Man har ikke kunnet finde en god toer, lød folkemødeforeningsformand Jann Sjursens begrundelse under præsentationen, der fandt sted på Nørrebros Teater i København.

Til gengæld byder næste års folkemøde på den nyskabelse, at det bliver plastfrit, forstået på den måde at der ikke vil blive givet tilladelse til handouts med engangsplastic. Et spørgsmål fra salen, om hvornår Folkemødet så bliver røgfrit, fik stilheden til at brede sig i Nørrebros Teater, men der kom ikke noget klart svar.

Præsentationen bød også på smagsprøver fra årets folkemødeanalayse, men den er endnu ikke endelig og vil derfor først blive offentliggjort senere.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev