Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Gennemsnitlig pendlingsafstand efter bopælskommune
Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Folk i Vest- og Sydsjælland har længst til arbejde

Vordingborg og Faxe topper med både gennemsnitsafstand og andel af langdistancependlere. Alle 12 kommuner i de to landsdele er i lands-top 13 for andel af langdistancependlere.

Arbejdskraftmobiliteten er i top i Vest- og Sydsjælland, hvis man måler på hvor langt man er klar til at køre for at komme til og fra arbejde, og hvor mange der er det. Det fremgår af tal fra Danmarks Statistik.

Vordingborg topper på afstanden (35,5 kilometer) og tager andenpladsen på andelen af langdistancependlere (23,8 pct.). Omvendt med Faxe, der har andenpladsen på pendlingsafstand (32,7 kilometer) og ligger i spidsen på andelen af langdistancependlere (24,3 pct.)

Langdistancependling defineres som mere end 50 kilometer til arbejde. Her ligger de 12 kommuner i de to landsdele alle i top-13 på landsplan, kun Lollands nabo-ø Langeland klemmer sig ind næstnederst i rækkefølgen.

Efter Faxe og Vordingborg følger i rækkefølge Næstved (22,7 pct.), Sorø og Ringsted (22,6 pct.), Odsherred (22,1 pct.), Slagelse (21,0 pct.), Holbæk (20,9 pct.), Stevns (18,4 pct.), Guldborgsund (17,4 pct.), Kalundborg (17,2 pct.), Langeland (14,6 pct.) og Lolland (14,3 pct.). På landsplan er andelen af langdistancependlere 8,8 pct.

Afstandsmæssigt følges Vordingborg og Faxe af Sorø med 32,3 kilometer. Også borgere i Stevns, Guldborgsund, Næstved, Slagelse og Ringsted har i gennemsnit 30 kilometer eller mere til arbejde. Kortest har folk i København og en række omliggende kommuner med pendlingsafstande på under 15 kilometer.