Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Første danske 'skole uden racisme'

Ungdomsskolen Amager arbejder nu systematisk mod diskrimination

KØBENHAVN: Over 70 pct. af elever og medarbejdere på Ungdomsskolen Amager har skrevet under på, at der ikke er diskrimination på skolen, og lærerne har forpligtet sig til at arbejde målrettet mod racisme.

Ungdomsskolen Amager er som den første skole i Danmark udnævnt til at være 'Schule ohne Rassismus'-skole. Schule ohne Rassismus er en Berlin-baseret organisation, der arbejder mod diskrimination og især racisme. Der er Schule ohne Rassismus-skoler fordelt i Europa, men hidtil ikke nogen i Danmark.

Det inspirerede lærere til på studietur i Berlin for to år siden at søge om, at deres skole skulle udnævnes. For at blive udnævnt skal mindst 70 pct. af skolens elever og medarbejdere skrive under på en erklæring om, at der ikke er nogen form for diskrimination på skolen.

Samtidig skal skolens lærere skrive under på, at de vil arbejde målrettet mod racisme og sætte diskriminationshæmmende projekter i søen.

Et tredje krav er, at skolen har en kendt protektor. Ungdomsskolen Amagers protektor er sangerinden Karen Mkuba og Ø fra Rockers by Choice.