
Alle Folketingets partier bortset fra Dansk Folkeparti og Enhedslisten har indgået en kombineret aftale, som dels forhøjer de såkaldte gruppestøttemidler, dels åbner for at et parti med færre end ti pct. af stemmerne ved et folketingsvalg kan indkalde suppleanter hvis folketingsmedlemmer bliver ministre.
Gruppestøttemidlerne bruger partierne til at aflønne deres sekretariater på Christiansborg, og den aftalte forhøjelse giver et mærkbart tilskud til dette. Støtten øges med 40 pct. svarende til 52 mio. kr.
Suppleantordningen er skræddersyet til De Konservative, hvis regeringsdeltagelse efter de nuværende regler enten ville dræne folketingsgruppen for medlemmer eller også tvinge konservative ministre til at udtræde helt uden mulighed for at vende tilbage hvis de stopper som ministre. Det problem løser suppleantaftalen.
Overfor TV2 News kalder Enhedslistens finansordfører Pelle Dragsted rent ud den kombinerede aftale for en 'lokumsaftale', indgået uden forudgående offentlig debat. EL var villig til at overveje suppleant-delen af aftalen, men afviser blankt at øge tilskuddet til partierne.
Også Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup mener ifølge Politiken, at 'Folketingets partier har tilstrækkelige midler til at have ansat sekretærer og politisk-økonomiske medarbejdere i dag'.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.