Flere kommuner har indført betalingsparkering og sat taksterne i vejret. FDM frygter, at parkeringspladserne bliver brugt som kommunal skatteskrue.
Antallet af kommunale betalings parkeringspladser er stigende. Det viser en undersøgelse, som FDM har foretaget blandt 17 af landets største kommuner. Undersøgelsen har haft fokus på omfanget af betalingsparkering i de største byer i Danmark. Undersøgelsen viser også, at både P-afgiften og kommunernes indtjening på parkering stiger.
- Parkering er en del af infrastrukturen. Derfor bekymrer det FDM, at parkeringspladserne bliver brugt som en skatteskrue. Vi så gerne, at pengene fra indtægter på parkering blev øremærket udbygning af nye parkeringspladser eller udbygning af vejene, siger FDMs adm. direktør, Thomas Møller Thomsen.
Af de 17 kommuner FDM har undersøgt har over halvdelen kommunale betalings p-pladser. I 78 procent af de kommuner, der har betaling, er taksterne steget siden der blev indført betalingsparkering i kommunerne.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.