DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Flere er indlagt, men kun 21 nye smittede
Smittetal pr. 100.000 indbyggere den seneste uge. De grå kommuner har været uden nye smittede.
Foto: Statens Serum Institut

Flere er indlagt, men 'kun' 21 nye smittede

Smitteopsporing ser ud til at virke. Smittetal med relation til demonstration er opjusteret til 12.
25. JUN 2020 14.45
TEMA: Corona

Ingen er døde med coronavirus siden onsdag, men antallet af indlagte er steget med tre til 36, og endnu en patient ligger på intensiv i forhold til i går, nemlig ni. Fire er i respirator.

Samtidig er 21 nye testet positiv med covid-19, hvilket er lavt i forhold til de foregående dage. Det viser seneste opgørelse fra Statens Serum Institut.

Christian Wejse, speciallæge i infektionsmedicin på Aarhus Universitetshospital og lektor på Aarhus Universitet, kalder de nye tal meget, meget positive.

- Det tyder jo på, at de mindre udbrud, vi har set den seneste tid, er kommet under kontrol. Der er blevet smitteopsporet, og smittekæderne er lukket ned. 21 nye smittede er et lavt tal og også lavere, end tendensen har været den seneste uge, siger han til Ritzau.

- Selvfølgelig er det ærgerligt, at der også er nyindlagte og en enkelt mere på intensiv. Men vi må forvente, at en procentdel af dem, der er blevet smittet i de her udbrud, er blevet så syge, at de har brug for indlæggelse. Jeg tror, det er resterne af det, vi ser, siger Christian Wejse.

Få nye i Hjørring

Han noterer også, at man i og omkring Hjørring Kommune har testet mange, men ikke fundet særlig mange smittet med coronavirus.

- I det hele taget er der meget få kommuner, hvor der er nye smittetilfælde, siger han.

En af de hårdest ramte kommuner lige nu er Furesø. Her er en elev og en skoleleder på Lille Værløse Skole blevet smittet, skriver sn.dk.

Også Helsingør har en del smittede, og også her er en skole berørt. To søskende på Tibberupskolen er ifølge sn.dk smittet, og derfor opfordres deres klassekammerater til at blive testet.

Smittetal fra demo og fly

Antiracisme-demonstrationen i København 7. juni vakte en vis bekymring i forhold til smitterisiko. Styrelsen for Patientsikkerhed har torsdag opgjort antallet af smittede med relation til demonstrationen til 12. Heraf deltog de ti, mens de sidste to er nære kontakter.

En fly fra Pakistan til København 6. juni er i alt resulteret i 29 smittetilfælde, oplyser styrelsen. 21 var ombord, de øvrige var nære kontakter.

Det vides ikke, om personerne er blevet smittet under selve demonstrationen eller flyturen, understreger Anette Lykke Petri, konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Hun opfordrer i forbindelse med meldingen til at downloade den nye smittesporingsapp for at få det bedste overblik over antallet af smittede med coronavirus.