Fjernvarme Fyn fortsætter med kul til foråret 2024

Økonomiudvalget i Odense har godkendt på ekstraordinært møde, at udfasningen af kul forsinkes igen.
KORT NYT22. SEP 2022 15.50

ODENSE : For to år siden præsenterede Fjernvarme Fyn en plan for, hvordan Fynsværket kunne udfase brugen af kul allerede i løbet af i år.

I foråret fik krigen i Ukraine imidlertid selskabet til at bede om lov til at indkøbe yderligere kul til brug frem til første kvartal 2023, og nu har økonomiudvalget i Odense på et ekstraordinært møde nikket ja til, at kulindkøbene fortsætter frem til foråret 2024.

Med beslutningen sikrer Fjernvarme Fyn, at priserne kan holdes nede samtidig med, at man ikke gør sig afhængig af den dyre russiske gas, og dermed er også forsyningssikkerheden sikret i 2023, skriver selskabet på sin hjemmeside.

Beslutningen er truffet af et enigt økonomiudvalg, selv om det betyder, at der vil blive udledt omkring 166.000 ton ekstra CO2. Samtidig er det aftalt, at Fjernvarme Fyn skal investere mindst 100 mio. kr. på kompenserende klimatiltag, så den forøgede CO2-udledning kan indhentes, fremgår det af referatet fra mødet.

- Samtidig har Fjernvarme Fyn accepteret at holde fjernvarmeprisen nogenlunde i ro. Det ville have været voldsomt meget dyrere for forbrugerne, hvis vi havde holdt fast i den oprindelige plan, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S) til TV2 Fyn

Fjernvarme Fyn er ejet af Odense og Nordfyns Kommune.

ak