KERTEMINDE: Rens graffitien af selv og slip for en politianmeldelse. I Kerteminde Kommune har man taget en ny metode i brug for at komme ulovlig graffiti til livs, og taktikken virker tilsyneladende. Det skriver DR Fyn.
Metoden kaldes Restorative Justice, og bygger på ideen om at sætte offer sammen med gerningsmand og sociale myndigheder. Og det giver ifølge Jens Ansbjerg, medlem af SSP Samrådets udvalg for genoprettende ret, god mening.
- Langt færre falder tilbage i kriminalitet, når de har været igennem et forløb med Restorative Justica. Det viser erfaringer fra Norge og Nordirland, siger han. Ifølge SSP Samrådet bruges den genoprettende ret i flere kommuner, og man arbejder nu på at få metoden skrevet ind i lovgivningen.
mfa
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.