Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Filadelfia får kun pusterum

Filadelfia får kun pusterum

Epilepsiforeningen efterlyser en strukturel forandring af den måde, Sundhedsstyrelsen og regionerne har tilrettelagt epilepsi-specialet på
18. NOV 2011 6.06

SJÆLLAND: Dansk Epilepsiforening glæder sig over, at der via finansloven er fundet penge til den specialiserede epilepsibehandling på Epilepsihospitalet Filadelfia, men understreger, at pengene ikke løser det grundlæggende problem, men blot giver et pusterum.

- Jeg ved ikke, hvor meget specialiseret behandling, der kan reddes, og hvor mange hårdt ramte epilepsipatienter, der får glæde af 25 millioner kr. Det glæder mig, at nogle af de allermest ekstreme nedskæringer sikkert udskydes, men der mangler stadig at blive fundet en langvarig og bæredygtig løsning på situationen for patienterne, siger Dansk Epilepsiforenings landsformand, Lone Nørager Kristensen, og tilføjer:

- At tilføre Epilepsihospitalet lidt flere penge forebygger på kort sigt nogle af de massive nedskæringer, der var på vej overfor den specialiserede epilepsibehandling. Det, der efter Dansk Epilepsiforenings mening skal til for at skabe en langsigtet løsning, er en strukturel forandring af den måde, Sundhedsstyrelsen og regionerne har tilrettelagt epilepsi-specialet på.

- Danmarks befolkningsgrundlag rækker ikke til oprettelse og drift af mere end et specialiseret epilepsicenter i Danmark. Derfor må vi bruge de to år, der med finansloven er 'købt' til at få en mere rationel og fremtidssikret struktur på epilepsibehandlingen. Det har vi allerede foreslået til både Sundhedsministeren og Sundhedsstyrelsen og Dansk Epilepsi Selskab, og det synspunkt vil vi holde fast i. Derfor vil vi allerede nu insistere på at starte den drøftelse, siger Lone Nørager Kristensen.

- Regionerne og Epilepsihospitalet må indgå i drøftelser om en bæredygtig løsning, for dels er patienttallet i Danmark for lille til, at vi kan udvikle tilstrækkelig høj ekspertise på mange små centre, og dels er det økonomisk ufornuftigt ikke at samle behandlingen på et sted. Sundhedsministeren og Sundhedsstyrelsen må derfor sammenkalde alle gode kræfter for at få skabt den rigtige struktur for den specialiserede behandling.

ka