Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Hjælp til Filadelfia i finansloven

FINANSLOVEN Regeringen og Enhedslisten har indgået aftale om 40 millioner over to år til det nødlidende epilepsihospital

FOLKETINGET: Det delvist lukningstruede epilepishospital Filadelfia i Dianalund på Sjælland har fået en væsentlig håndsrækning i finanslovsaftalen mellem regeringen og Enhedslisten.

Aftalen betyder, at der tilføres Filadelfia 25 mio. kr. i år og 15 mio. kr. næste år. Der skal desuden nedsættes en arbejdsgruppe med deltagelse af Filadelfia,med regionerne, Sundhedsministeriet og de lægefaglige selskaber på området, som skal finde en permanent løsning for epilepsipatienterne.

Filadelfia er en selvejende institution, og den stod overfor at skulle spare 68 mio. kr. på budgettet for 2012. Det betød, at det højt specialiserede hospital måtte tage afsked med omkring 100 medarbejdere, og planlagde at lukke særlige afdelinger for unge og udviklingshæmmede med epilepsi.

Enhedslisten er særlig tilfreds med resultatet.

- Enhedslisten har arbejdet hårdt for at redde Filadelfia. Det er nødvendigt at bevare den specialisering i epilepsi, som er samlet der. Epilepsi er en meget kompleks sygdom, og de ramte og deres familier skal vide, at der er et sted med viden og muligheder for at hjælpe dem, siger partiets sundhedsordfører Stine Brix.

Også Dansk Folkeparti har kæmpet for Filadelfia i finanslovsforhandlingerne, men partiet røg af andre årsager ud af forhandlingerne.

mou