Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Til kamp for epilepsihospital

OPDATERET: SF og DF kræver svar om lukning af epilepsihospital
18. MAR 2011 10.17

SJÆLLAND: En lukning af epilepsihospitalet Filadelfia vil være en katastrofe for epilepsibehandlingen i Danmark.
Det mener SF's sundhedsordfører Karl H. Bornhøft, som opfordrer Sundhedsministeren til at gå ind i sagen.

- Hvis Filadelfia lukkes ned, vil det få store konsekvenser for de mange danskere, der lider af epilepsi. Epilepsibehandlingen vil blive bombet mange år tilbage, og der er stor risiko for, at epilepsipatienter vil få en dårligere behandling. For der eksisterer ikke lignende specialiserede behandlingstilbud og viden om epilepsi andre steder i landet, siger Karl Bornhøft.

- Det er nødvendigt, at Sundhedsministeren tager affærer. Årsagen til lukningen skyldes et sammenbrud i forhandlingerne mellem epilepsihospitalet og danske regioner. Det må der kunne findes en løsning på. Derfor har jeg bedt Ministeren redegøre for hele konfliktens baggrund, og hvad han vil tage af initiativer for at rette op på den ulykkelige situation, siger Karl Bornhøft.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt reagerer skarpt på Region Sjællands trussel om at lukke Filadelfia. 

- Regions Sjællands trussel om at lukke det højt estimerede epilepsihospital Filadelfia, finder vi helt uacceptabel i Dansk Folkeparti. Filadelfia gør en utrolig stor indsats for at hjælpe mennesker med en alvorlig sygdom med en helt essentiel behandling, så de derved kan opretholde et godt og værdigt liv. Jeg vil derfor rette personlig henvendelse til Bertel Haarder for at få ham til at sikre, at Filadelfias vigtige behandlingsindsats fortsættes, siger Liselott Blixt.

Foto: Filadelfia