Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Netværket havde stiftende møde 2. december.
Foto: Tønder Kommune

Festivalkommuner går sammen om at håndtere coronaudfordringer

De almennyttige festivaler rammes særligt hårdt, når de aflyses, og nu vil fem kommuner dele erfaringer og hjælpe hinanden med nyt netværk.
4. DEC 2020 11.45

Tønder, Vejle, Aalborg, Skanderborg og Roskilde kommuner har det tilfælles, at de huser en stor festival drevet af frivillige og lokale kræfter. Derfor har borgmestrene og festivaldirektørerne gået sammen i et nyt netvørk og har mødtes for at diskutere, hvilke løsninger der kan findes på de udfordringer, coronaen har ført med sig. 

Festivalerne er almennyttige og har derfor ikke samme opsparingsmuligheder som de komercielle.

Ifølge Tønder Festivals direktør, Kirstine Uhrbrand, er netværket et godt redskab til at finde løsninger, og hun glæder sig til den videndeling, som der lægges op til.

- På vores første møde fik vi først og fremmest drøftet og vendt, hvordan vi ude i kommunerne kan bakke op om festivalerne i deres nuværende svære situation og hvilke muligheder der er for et samarbejde mellem de fem kommuner, siger Tønders borgmester, Henrik Frandsen (Tøndfer Listen).

Festivalernes aflysning har også haft stor betydning for byernes lokalliv, da mange fx foreninger tjener penge til kassen ved at arbejde for festivalen, ligesom de støtter foreningerne på andre måder.

Roskile Festival sætter tilsyneladende sin lid til en vaccine og offentliggjorde i går 29 nye navne til 2021-plakaten. Smukfest i Skanderborg er også klar med navne til 2021 og skriver bl.a. på sin hjemmeside:

"Lige nu er det lidt med festivaler, som det er med julemanden - vi bliver sgu nødt til at tro."

Sammen med Roskilde, Tinderbox og Northside har festivalen forfattet en kronik, hvor de appelerer til politisk opbakning.

ibs