Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Festivaler på stribe aflyser efter genåbningsaftale
Der bliver ikke noget konfetti på festivalen Northside i år, som det var tilfældet her i 2017. Festivalen er for andet i træk blevet aflyst.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen, Ritzau Scanpix

Festivaler på stribe aflyser efter genåbningsaftale

Størstedelen af landets største festivaler aflyser nu for andet år i træk sommerens arrangementer.

Der er mandefald blandt årets store festivaler efter nattens genåbningsaftale.

Først var det Northside i Aarhus, som blev aflyst. Så fulgte Roskilde Festival, og nu er Tinderbox i Odense også aflyst. Ifølge Ekstra Bladet aflyser også Musik i Lejet, Thy Rocker, Nibe Festival og Jelling Musikfestival.

Det oplyser festivalerne på deres hjemmesider. Det sker efter nattens aftale, som lægger op til, at der maksimalt må være 2.000 deltagere ved festivaler mellem 21. maj og 1. august.

Northside, der afholdes i Eskelunden i Aarhus, havde i 2019 35.000 gæster.

- Vi havde så inderligt håbet, at vi ikke skulle stå her igen, og det er med det tungeste festivalhjerte, vi må meddele, at Northside 2021 er aflyst, skriver Northside på sin hjemmeside.

Northside skulle for første gang være afholdt på det nye område Eskelunden, som blev indviet i går, mandag.

Både Tinderbox og Northside modtager støtte fra kommunen. Smukfest i Skanderborg, har nu også meldt ud, at den aflyses i sin kendte form, men at arrangørerne overvejer alternativer.

- Nu trækker vi i arbejdstøjet og kigger på, hvad der kan lade sig gøre under de gældende restriktioner. Men det er endnu for tidligt at sige noget om hvad og hvornår, da vi først skal have undersøgt det hele nærmere, siger talsmand Søren Eskildsen til TV2 Østjylland.

Opdateret 10.58 med information om Smukfest.

Ritzau / ibs