Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Femern A/S advares mod brud på miljølov

Anlæg for 40,7 mia. kr. kommer i udbud - inden der er vedtaget en anlægslov
KORT NYT15. FEB 2012 14.47

Statens bygherreselskab har netop varslet den internationale entreprenørverden om, at anlægsopgaver for 40,7 mia. kr. er på vej, selv om VVM-undersøgelsen endnu ikke er færdig. Og det er et problem, advarer miljøretsprofessor Peter Pagh:

- I stedet for at tage VVM for det, det er, nemlig et forsøg på at kvalificere beslutningsgrundlaget, siger man: 'Vi behøver ikke den slags viden. Vi træffer først beslutningen og undersøger bagefter', siger professoren i miljøret og planlovgivning på Københavns Universitet til Ingeniøren.

Han mener, at Femern A/S ved at udbyde anlægskontrakterne på den godt 18 km. lange sænketunnel, mens miljøanalyserne stadig foregår, og inden den tyske og danske regering reelt har givet projektet grønt lys ved at vedtage en anlægslov, kommer til at forbryde sig mod VVM-direktivet.

Og bliver konsekvensen, at der skal laves nye udbud, fordi resultatet af miljøundersøgelserne får politikerne til at vælge et af sænketunnelens alternativer, bliver det uforholdsmæssigt dyrt for både tilbudsgiver og bygherre, vurderer udbudsekspert Grith Ølykke fra CBS.

ka