Faxes kommunaldirektør har fået nyt job
Carsten Riis bliver adm. direktør for Metroselskabet og Hovedstadens Letbane og forlader dermed kommunaldirektørjobbet i Faxe Kommune.
Foto: Kasper Løjtved

Faxes kommunaldirektør har fået nyt job

Carsten Riis bliver ny adm. direktør for Metroselskabet og Hovedstadens Letbane.
31. MAJ 2022 14.46

FAXE: Carsten Riis, 46 år, forlader 1. august jobbet som kommunaldirektør i Faxe Kommune til fordel for en stilling som adm. direktør for Metroselskabet og Hovedstadens Letbane.

Her skal han stå i spidsen for den fortsatte udvikling af den kollektive transport i hovedstadsområdet, herunder drive og vedligeholde den eksisterende Metro, styre udvikling og anlæg af mere metro samt sikre, at Letbanen kommer godt i gang, oplyser Metroselskabet.

Carsten Riis er født i Herning, uddannet cand.scient.pol. og har tidligere været direktør i Ballerup Kommune og desuden haft ledende stillinger i Københavns Kommune, heriblandt som direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen. Han har i sin karriere bl.a. haft fokus på infrastruktur, byudvikling, økonomi og digitalisering.

Arbejdsdeling skal på plads

I Faxe ønsker borgmester Ole Vive (V) ham tillykke med den nye stilling, som venter i hovedstaden.

- Det er jo den slags beskeder, man tager imod med lige dele ærgrelse og stolthed. Ærgrelse over at miste en dygtig, vellidt og meget kompetent kommunaldirektør efter små to år. Og stolthed over, at vores strategi i forhold til at rekruttere ledere fra allerøverste hylde bliver set og anerkendt andre steder.

Carsten Riis er fortsat kommunaldirektør de næste to måneder. De kommende par uger skal bruges til at afklare den mest hensigtsmæssige arbejdsdeling og organisering af direktionens arbejde, så ansvarsfordelingen er på plads fra 1. august.

Eventuelle konstitueringer bliver besluttet på byrådsmødet den 22. juni, oplyser kommunen.

ak