Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Faldende beskæftigelse står til ny stigning ved genåbning

Nedlukningen i december gav første fald i seks måneder.
22. FEB 2021 9.53
TEMA: Corona

Graden og hastigheden af den længe ventede genoplukning vil få afgørende betydning for udviklingen i beskæftigelsen, som i december sidste år for første gang i seks måneder dykkede sammen med den nye nedlukning. Decembertallene er lige kommet fra Danmarks Statistik, og de viser, at 3.000 færre lønmodtagere var i arbejde sammenlignet med måneden før.

- Den nye nedlukning, som kom kort før jul, har lagt en kraftig dæmper på økonomien og tvunget blandt andet butikker og restauranter til at lukke ned. Det har desværre betydet fyringer og fået beskæftigelsen til at falde, skriver cheføkonom Niklas Praefke fra Ledernes Hovedorganisation i en kommentar.

Ifølge tallene fra Danmarks Statistik er det særligt hotel- og restaurationsbranchen, der har måtte holde for. I alt faldt lønmodtagerbeskæftigelsen i 2020 med 20.000 personer, det største fald siden 2009.

Niklas Praefke fra Ledernes Hovedorganisation forventer, at beskæftigelsen også kommer til at pege ned de kommende måneder. Det bygger han på, at landet formentlig først skal ind i foråret, før der kommer en stor genåbning af samfundet, som kan skabe ny fremgang på arbejdsmarkedet.

- Til den tid er årstiden igen med os, og vi har forhåbentlig fået vaccineret en stor del af befolkningen. Heldigvis så vi sidste år en kraftig rekyl i beskæftigelsen, så snart nedlukningen var ovre. Jeg har stærk tro på, at det samme vil ske i år, skriver Niklas Praefke.

Ritzau