Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Erik Nielsen bliver ny KL-formand

Erik Nielsen bliver ny KL-formand

Og Aarhus-borgmester Jacob Bundsgard (S) afløser Jens Chr. Gjesing fra Haderslev i KL-bestyrelsen
13. MAJ 2012 19.01

RØDOVRE: Det bliver Rødovres borgmester, Erik Nielsen (S), der bliver afdøde Jan Trøjborgs efterfølger som formand for KL. S og SF har flertallet i KL's bestyrelse og med S som storebror blandt de to, har partiet reelt afgørelsen om, hvem der skal fortsætte på formandsposten.

Det blev således formanden for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget, Erik Nielsen (S), der også ved det seneste formandsvalg var i spil som kandidat, som nu er udpeget efter et S-gruppemøde.

Han bebuder uændret samarbejde med Venstre, som er det andet store kommunale parti.

- Det vil jeg gøre, som vi har gjort gennem årene. Jeg har siddet i bestyrelsen i nogle år. Så det er en naturlig opgave at samarbejde med de andre partier i bestyrelsen, siger han.

Bestyrelsen nykonstituerer sig efter Jan Trøjborgs død formelt i forbindelse med næste bestyrelsesmøde den 24. maj 2012.

Jens Christians Gjesing, borgmester i Haderslev, har, for at få mere tid til Haderslev Kommune, valgt at træde ud af KL's bestyrelse, hvilket giver plads til hans personlige stedfortræder, Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus.

På socialdemokraternes gruppemøde er det samtidig besluttet, at Jacob Bundsgaard skal overtage Erik Nielsens hidtidige post som formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.

ka