DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Energistyrelsen svarer på Thor-spørgsmål i rapport

I en ny rapport samler Energistyrelsen svar på en række spørgsmål i forbindelse med udbuddet af Thor Havvindmøllepark, ligesom man holder døren på klem for nye bud.
10. FEB 2020 9.47

Som en del af udbudsprocessen for Thor Havvindmøllepark ud for Thorsminde, har Energistyrelsen nu offentliggjort svar fra potentielle bydere i en samlet rapport. 

Svarene afklarer en lang række forhold i udbuddet, herunder om tidsplanen, gennemførelse af miljøvurderingsproces, støttemodellen, kapaciteten for parken, ilandføringen for parken, prækvalifikation med videre, skriver Energistyrelsen. 

Thor Havvindmøllepark er den første af tre havvindmølleparker, der blev besluttet i Energiaftalen fra 2018. Med en kapacitet på 800-1.000 MW bliver parken Danmarks største havvindmøllepark. Thor Havvindmøllepark forventes idriftsat senest i 2027.

Ifølge renews.biz indeholder rapporten muligheden for en række modifikationer. Energistyrelsen er i den forbindelse åben for at udvide udbudsprocessen med mere tid til bud og at acceptere flere bud til den sidste runde i processen. 

Rapporten kan læses her

esl