Endnu et Aalborg-sogn lukker ned
Aalborg Teater er blandt de kulturinstitutioner, som nu skal holde lukket i mindst en uge. Borgmesteren ville hellere lukke Jomfru Ane Gade.
Foto: Thomas Rousing, Ritzau Scanpix

Endnu et Aalborg-sogn lukker ned

Tre sogne er lukket ned, og flere er tæt på. 949 nye personer er testet positiv.
30. MAJ 2021 16.46

TEMA: Corona

Budolfi sogn i Aalborg er søndag det andet sogn i byen, som må lukke ned. I forvejen har Vor Frelser sogn været nedlukket siden i mandags. 

- Det er rigtig ærgerligt. Denne gang rammer det også uddannelser, foreninger og en lang række kulturinstitutioner, der ligger i området, og som netop var ved at åbne for aktiviteter, siger Jan Nielsen, der er direktør i Ældre & Handicapforvaltningen og står i spidsen for kommunens kriseberedskab.

I Budolfi sogn ligger blandt andet Aalborg Katedralskole, Klostermarkskolen, Studenterhuset, Aalborg Teater, Aalborg Historiske Museum, Gråbrødre Kloster og Huset i Hasserisgade, som alle må lukke i mindst en uge.

Derimod må Jomfru Ane Gade, byens festgade, som også ligger i Budolfi sogn, stadig holde åbent, hvilket frustrerer borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

"Giv os et større lokalt råderum til at begrænse smitten. Hvis man skal lukke ned, ville jeg ønske, at man kiggede på, hvor det vil gøre en forskel," skriver han i et Facebook-opslag.

Flere tæt på lukning

Høsterkøb sogn i Rudersdal er det tredje udover de to Aalborg-sogn, som er nedlukket i øjeblikket. Det blev lukket ned lørdag.

Meget tæt på nedlukning er også Gellerup sogn i Aarhus, hvor to af tre lukkekriterier er opfyldt, og det tredje om en testjusteret incidens over 600 er meget tæt på med søndag 589. Det viser opgørelser fra SSI.

Hvis Bække sogn i Vejen går fra 17 til 20 nye smittede på en uge, skal også det sogn lukke ned, mens Vive-Hadsund sogn i Mariagerfjord må lukke, hvis incidensen stiger fra 489 til 600. Begge sogne opfylder to af tre kriterier.

949 nye smittede

Det seneste døgn er der fundet 949 nye smittede med PCR-test. Med godt 143.000 test giver det en smitteprocent på 0,66, hvilket er på niveau med de seneste uger.

Antallet af indlagte stiger en anelse til 148, hvor 32 er på intensiv, heraf 21 i respirator.

Højest incidens er der igen i dag i Dragør, Aalborg og Frederiksberg i nævnte rækkefølge, mens København overhaler Samsø på fjerdepladsen med en incidens på 204.