Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

En procent af lærerne underviser som planlagt

Ny undersøgelse fra KL, som 20 kommuner har deltaget i, viser, at folkeskolelærerne i snit underviser mindre end tre timer om dagen
KORT NYT4. DEC 2011 11.34

- Vores analyse viser, at lærerne bruger mindre end tre timer dagligt på undervisning, og de får løn for 7,4 timer. Resten bruger de på alt muligt andet som lærersamarbejde, forberedelse og pausetid, siger Thorbjørn Christensen, der er chefkonsulent i KL til Politiken.

Men lærerne er ikke dovne, fastslår formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.

- Det er jo ikke fordi, vi ikke laver noget. Den arbejdstidsaftale, vi har indgået med KL, betyder, at læreren som udgangspunkt har mellem 25,5 og 26 undervisningslektioner om ugen (svarende til 19 reelle timer, red.). Har man ikke det, er det fordi, man har andre funktioner som læsevejleder eller bibliotekar.

Men den køber chefkonsulenten i KL, Thorbjørn Christensen, ikke. Han har gennemgået knap 8.000 læreres arbejdsopgaver fra 250 skoler i de 20 kommuner. Gennemgangen viser, at kun få - godt 1 pct. - af de knap 8.000 lærere underviser 25 lektioner a 45 minutter om ugen. Resten underviser i kortere tid.

lcl