Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

EL: EU skal ikke diktere dansk biografstøtte

EU-Kommissionen kræver, at den danske regering ændrer loven, så kommuner ikke længere yder støtte til lokale biografer. Kulturordføreren fra EL kræver nu ministersvar i sagen
23. FEB 2012 13.07

Artiklen 'EU bremser støtten til de små biografer', som avisen Kommunen bragte i sidste uge, får nu Enhedslistens kulturordfører, Stine Brix, til at kræve et svar fra  kulturminister, Uffe Elbæk (R), på, hvordan han vil sikre den kulturelle mangfoldighed, hvis Danmark skal efterleve EU-Kommissionens krav.

- De små biografer er med til at sikre et mangfoldigt biograflandskab og et bredt udbud af film. Uden dem så bliver vores biografverden alt for velfriseret og kedelig, lyder det fra Stine Brix. Hun stiller nu kulturministeren to spørgsmål, forklarer hun i en pressemeddelelse.

- For det første vil jeg gerne vide, hvilke biografer som kommer til at miste støtte, hvis Danmark adlyder EU-kommissionen. Og for det andet, så skylder ministeren et svar på, hvordan han vil sikre mangfoldigheden og tilgængeligheden i de danske biografer.

Læs artiklen fra Kommunen her.

Foto: http://www.flickr.com/photos/somayalangley/320863167/sizes/z/in/photostream/

lcl