Egedal melder sig selv til Datatilsynet efter journalistbesøg

EGEDAL: Datatilsynet skal nu behandle en sag om brud på persondataretten i Egedal Kommune, efter at en journalist blev inviteret med på en politiøvelse på en lukket folkeskole og her fik øje på nogle forladte flyttekasser, hvorpå der lå et chartek med dokumenter med bl.a. beskrivelser af en elevs diagnose. Det skriver fagbladet Journalisten.

Den inviterede journalist fotograferede dele af dokumentet og skrev en artikel om kommunens opbevaring af personfølsomme oplysninger. Derfor har kommunen anmeldt sagen til Datatilsynet, som både skal vurdere kommunens mangelfulde opbevaring af papirerne og journalistens fotografering.

Egedal Kommune skriver til fagbladet, at journalisten "vælger at bryde vores tillid og tage disse billeder. Var der ikke blevet taget billeder, havde vi ikke haft brug for at foretage en anmeldelse". Chefredaktør Palle Høj fra Lokalavisen fastholder derimod, at journalisten blot har passet sit arbejde ved at fortælle, "at kommunen har efterladt dokumenter flydende på en lukket skole".

ak