DTU får kritik: Måtte ikke medfinansiere letbane

KORT NYT15. JUN 2022 15.55

LYNGBY-TAARBÆK:Uddannelses- og Forskningsministeriet udtaler nu en skarp kritik af aftalen om, at DTU skulle medfinansiere den del af et letbaneforløb, som føres ind over campus. For det havde universitetet slet ikke lovhjemmel til, skriver Det Grønne Område. DTU bidrog med 72 mio. kr., og 36,9 mio. ud af det beløb kan ministeriet ikke godkende.

Oprindeligt var det slet ikke meningen, at letbanen skulle bevæge sig ind over campus, men det ønskede man både fra kommunens og DTU’s side, så derfor gik Region Hovedstaden, Lyngby-Taarbæk Kommune og DTU med til at splejse om at udvide linjeføringen.

Ministeriet peger på, at DTU fik besked om den manglende hjemmel til medfinansiering tilbage i 2013. Borgmester Sofia Osmani (K) siger til avisen: ”Jeg går naturligvis ud fra, at DTU overholder de indgåede aftaler med kommunen. Det omtalte notat er et anliggende mellem DTU og tilsynsmyndigheden, som jeg antager, at de selv finder en løsning på, så DTU kan leve op til de forpligtelser, de har påtaget sig.”

ka