Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sket i ugen:
Dødsstød til forbrændingsanlæg og solcelle-bureaukrati

SKET I UGEN Ti forbrændingsanlæg har fået "dødsstødet" af KL, og en politisk aftale har givet grønt lys til, at kommunale solceller kan blive på tagene.
20. DEC 2020 9.50

Torsdag eftermiddag kom en med spænding ventet liste fra KL, der har udpeget de ti forbrændingsanlæg, der skal lukke senest i 2030, fem jyske, tre sjællandske, et fynsk og et bornholmsk. Flere medier brugte betegnelsen "dødsstød", men processen er først lige begyndt, og meget kan ske endnu.

Et bureaukratisk monster på energiområdet fik også et stød sidst på ugen, da en bred politisk aftale endelig har gjort et muligt, at de kommunale solcelleanlæg kan blive på tagene

På kommunaldirektørfronten var der farvel til en veteran, da Per Røner stopper i Stevns efter knap 22 år på posten. I Ringsted er der samtidig et fast goddag til konstitueret kommunaldirektør Mette Jeppesen, der er fastansat pr. 1. januar.

Når det gælder KV21, fik også Venstre i Haderslev sig en spids: H.P. Geils efterfølger som spids fundet i anden omgang, mens Venstre i Lejre må se til, at tidligere V-lokalformand er nu LA-spids og Socialdemokraterne i urolige Ishøj skal have ekstern mægling efter splittelse.

Følg den løbende udpegning af spidskandidater på vores tema KV21

Sagen om daværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (V) "klart ulovlige instruks" blev brandvarm mandag med Instrukskommissionens delberetning, men er allerede sparket til hjørne i afventen af en supplerende advokatanalyse. Sagen har dog stadig potentiale til at slå ud i lys lue, ikke mindst på grund af parallelliteten med statsminister Mette Frederiksens (S) minksag.

Statsminister Mette Frederiksen (S) kunne torsdag fortælle, at hun håber på en godkendelse af en coronavaccine, inden for ganske få dage. Og hvis vaccinen er klar i Danmark inden d. 27. december, så vil Danmark ikke holde sig tilbage.