Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Dødsfald får borgmester til at forlade toppost

Frygten for at blive den næste toppolitiker, der falder om med hjertestop fik borgmester til at trække sig fra KL
15. MAJ 2012 8.11

HADERSLEV: Det var frygten for at blive den næste borgmester eller toppolitiker, der falder om med hjertestop, der fik Haderslevs borgmester Jens Christian Gjesing (S) til at trække sig fra sin post i bestyrelsen i Kommunernes Landsforening.

Efter at KL-formand Jan Trøjborg, 56 år, for nyligt døde, tog Gjesing sit liv op til genovervejelse med sin kone. Snakken endte med, at han dropper nogle af sine poster.

- Det er et interessant arbejdet at sidde med i KL's bestyrelse. Du får informationer på et niveau, som du ellers ikke får, du er med til at træffe betydningsfulde beslutninger for det kommunale Danmark. Men det kræver altså meget energi, og det er mange hundrede sider til hvert møde og det er hurtigt 15-20 ekstra møder om året, som normalt ligger i København, siger han til JydskeVestkysten. Jens Christian Gjesing bliver dog i lokalpolitik og stiller også op til byrådsvalget i november næste år.

Gjesing pegede efter Trøjborgs død også på Johnny Søtrup, Esbjergs borgmester, der har haft et længere sygeforløb efter et kollaps.

bi