Dialogkort forebygger stress i tre kommuner

KORT NYT2. JUN 2022 7.24

FREDERIKSBERG / VARDE / SKANDERBORG: En kasse med laminerede dialogkort med spørgsmål er med til at forhindre, at medarbejdere i Frederiksberg, Skanderborg og Varde kommuner bliver sygemeldt med stress. Det skriver Viden på Tværs

Dialogkortene er udviklet af CBS-forsker Pernille Steen Pedersen på baggrund af hendes forskning i stress og skam og er blevet til efter interviews med ledere og medarbejdere i tre kommuner. Kortene er ordnet i de fire temaer kollegaskab, ledelse, anerkendelse og moralske konflikter og indeholder spørgsmål, dilemmaer, citater og viden, som deltagerne på skift forholder sig til.

- Trivselsspillet, som vi kalder det, giver et super indblik i, hvor forskellige vi er. Vi bliver klogere på hinanden gennem fælles refleksion, og selv ledere fortæller åbent, at de også har brug for at blive anerkendt. Kun enkelte har udtrykt, at det kan være svært at sidde og tale om, hvordan 'vi har det', når der er travlt i hverdagen, siger UU-vejleder Mette Brendholdt Thomsen fra Frederiksberg.

Materialet kan findes her.