DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
DF-veteran blev vraget som spids og dropper byråd
Kristian Niebuhr (DF) sidder i sin femte valgperiode i byrådet i Gladsaxe og er netop blevet vraget som spids.
Foto: Gregers Tycho, Ritzau Scanpix.

KV21:
DF-veteran blev vraget som spids og dropper byråd

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater til KV21 - i Gladsaxe, Roskilde, Varde og Billund, hvor fire V-politikere er klar i valgkulissen til at tage over efter borgmester Ib Kristensen.
12. OKT 2020 12.40
TEMA: KV21

Også i Gladsaxe er der nu et eksempel på en politiker, der efter at være blevet vraget som spids, helt dropper at stille op igen. Det er den fungerende lokalformand og gruppeformand for DF i Gladsaxe, Kristian Niebuhr, oplyser Gladsaxebladet.

Niebuhr ville ved valget have siddet i byrådet i 20 år, men bliver som spids nu erstattet af Susanne Damsgaard. Også Bonett Trusell og Klaus Kjær forsøgte sig i den opstilling. Ingen af de tre sidder i byrådet i dag, men Damsgaard og Kjær stillede op ved KV17 uden at komme ind.

I sidste uge meldte endnu en mangeårig V-borgmester, at han stopper efter næste valg: Ib Kristensen i Billund. Og de første fire lokale har indtil videre meldt sig som kandidater til at blive hans afløser.

JydskeVestkysten beskriver over flere omgange de fire aspiranter: Først kom sognepræst Peter Fredensborg, der er V-gruppeformand og tidligere har været lokalforeningsformand. Så kom tidligere byrådsmedlem, landmand og landbrugsskolelærer Ivar Nørlund, der tidligere har siddet i byrådet og været formand for kommuneforeningen.

Også den nuværende V-formand Anna Jakobsen, der i en håndfuld år har været aktiv i det organisatoriske, har meldt sit kandidatur, og også Stephanie Storbank, der de seneste tre år har været som formand for unge- og kulturudvalget, er på banen. Hun kom i byrådet ved KV17. 

Også i Varde skal Venstre ud og finde nye kandidater efter en borgmester, der stopper - her Erik Buhl. Ifølge JydskeVestkysten har gruppeformand Lise Berner meldt sig som den første. Hun er i sin første byrådsperiode.

I Roskilde finder man på stemmesedlen næste gang en helt ny liberal liste, der kalder sig Danmarks Vision. Det er startet af den tidligere Venstre-mand Christian Arendorf, der ved KV17 blev valgt som 2. suppleant til byrådet, oplyser Roskilde Avis. Han er også spids og har desuden Hans Eiler Hammer, Lizzi Tvede Waagstein og Vagn Sejberg på listen.