Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

DF: Regeringen må hjælpe kommuner med nedrivning

Dansk Folkepartis boligordfører, Karina Adsbøl, mener, at regeringen er fuldstændig ligeglad med de alvorlige problemer, som landkommunerne har med nedrivningsmodne boliger
5. MAR 2012 6.01

 

FOLKETINGET: Lørdag kunne TV-2 Nyhederne berette om problemerne i Mariagerfjord Kommune, som alene har mellem 80 og 120 nedrivningsmodne boliger, der for en dels vedkommende er lejet ud. På landsplan drejer det sig om adskillige tusinde.

- Man kan ganske enkelt ikke forvente, at kommunerne selv kan løfte den gigantiske opgave, som det er at nedrive huse og genhuse familier. Derfor er det mig en gåde, at regeringen afskaffede denne ekstra håndsrækning til kommunerne, som den foregående regering og Dansk Folkeparti fik gennemført. Det virker, som om regeringen er fuldstændig ligeglad med landkommunerne, siger Karina Adsbøl.

Hun peger på det med landkommunerne er en smule som med ørkendannelse. Ørkenen breder sig, hvis der ikke bliver gjort noget ved problemet. Bevægelsen fra land til by fortsætter, hvis regeringen ikke aktivt lægger sig i tøjret.

- For landkommunerne er det afgørende at kunne fremvise pæne og rene områder, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at tiltrække nye ressourcestærke indbyggere. Ingen vil bo ved siden af en saneringsmoden rønne. Problemet indeholder desuden en social dimension, eftersom undersøgelser har vist, at navnlig førtidspensionister og andre på overførselsindkomster tiltrækkes af disse kommuner, hvilket giver social slagside, siger Karina Adsbøl.