DF-borgmester skifter til V for Læsøs skyld (og sin egen)
Foto: Hans Ravn, Ritzau Scanpix

DF-borgmester skifter til V for Læsøs skyld (og sin egen)

Karsten Nielsen håber på bedre genvalgschancer i et større parti.

LÆSØ: Dansk Folkepartis eneste borgmester efter KV17, Karsten Nielsen på Læsø, er skiftet til Venstre, oplyser han til DR. Han begrunder ligeud skiftet med et ønske om bedre genvalgschancer ved KV21.

- Det er lidt egoisme i det set fra min og Læsøs side, siger han til DR.

- Det er den vurdering, jeg har taget. Men det har ikke været let at træffe. Jeg har ikke sovet meget i nat, fordi jeg vidste, at jeg skulle have en samtale med Kristian Thulesen Dahl, siger han.

Han siger, at han ser "de bedste chancer for mig selv og for Læsø hos et lidt større parti end DF. Vi kan ikke drive en kommune, uden at have en fin forbindelse til Christiansborg", lyder forklaringen.

Forgænger skiftede også til V

Karsten Nielsen sætter sin lid til, at han kan blive opstillet som spidskandidat for Venstre, og det bakker det nye borgmesterparti op om, siger Venstre nuværende førstemand, viceborgmester Tobias Birch Johansen (V) til DR.

Han kender om nogen bevæggrunden for partiskiftet. Tobias Birch Johansen var selv borgmester i foregående valgperiode, valgt for Læsø Listen. Også han skiftede undervejs til Venstre.

Karsten Nielsen var Dansk Folkepartis første og hidtil eneste borgmester for en hel kommune. Tidligere havde partiet en fagborgmesterpost i København.

mk