Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Det startede med en gruppe ildsjæle

25 år med interesseorganisationen Socialt Leder Forum markeres fredag
5. OKT 2011 13.24

Det var en græsrodsorganisation til at starte med. En gruppe ildsjæle fra særforsorgen satte sig for at arrangere netværksmøder for forstandere på tilbud til udviklingshæmmede. Baggrunden var, at der manglede et sted, hvor man kunne udveksle erfaringer og høre foredrag.

I dag er Socialt Leder Forum en interesseorganisation, som er med til for at udbrede viden om arbejdet med udviklingshæmmede blandt beslutningstagere for at sikre gode vilkår. Samtidig er det den eneste interesseorganisation i Danmark, der tilbyder ledere og mellemledere et dialogforum og et netværk, hvor de kan dele viden med andre sociale ledere.

Ifølge Socialt Leder Forums direktør, Ib Poulsen, er der sket en stor udvikling inden for området, som kan tilskrives den øgede kompleksitet i samfundet og de ændrede holdninger til svage medborgeres levevilkår:

- Sparring og vejledning efterspørges mere end nogensinde blandt vores medlemmer. Vi opfatter behovet som et tegn på, at ledere og mellemledere ønsker at dygtiggøre sig for at sikre de bedste vilkår for udviklingshæmmede.

Strukturen brudt op
De sidste 25 års samfundsmæssige ændringer, har ifølge Ib Poulsen også en afgørende betydning for områdets udvikling, særligt strukturændringerne inden for de sidste fem år:

- Amternes nedlæggelse i 2006 og kommunalreformen i 2007 har blandt andet betydet, at vi skal konkurrere om midlerne med andre særdeles vigtige områder som børnepasning og ældreomsorg. Vores område har generelt ikke så meget synlighed og status i forhold til at blive prioriteret. Derfor har vi også udviklet os til at blive en form for et talerør, hvorigennem vi søger indflydelse på den socialpolitiske dagsorden, for at sikre bedre vilkår for brugere af tilbud og bedre arbejdspladser for ansatte på tilbud.

Udviklingen har også haft positive effekter, som blandt andet betyder, at aktører inden for det socialpædagogiske område har fået et tættere samarbejde. Det er en effekt, som viser sig ved at sociale ledere og mellemledere i stigende grad bruger det dialogforum og de netværksmøder, som et medlemskab af Socialt Leder Forum giver adgang til.

Socialt Leder Forum fejrer sit 25 års jubilæum på Comwell Kellers Park i Brejning fredag den 7. oktober 2011.
Hotellet er en del af Danmarks første institution, som indtil 1980 husede omkring 900 udviklingshæmmede.