Det kommunale Danmark arbejder på trods af restriktioner

KL skønner, at cirka 200.000 kommunalt ansatte møder på arbejde hver dag trods coronakrisen. Derudover arbejder et stort antal hjemmefra, og nu skal indsatsen anerkendes i ny kampagne.

Den kommunale sektor arbejder på højtryk, selvom Danmark er  omtrent lukket ned pga. coronakrisen. Et skøn fra KL er, at cirka 40 pct. eller 200.000 ansatte er fysisk til stede på deres arbejdsplads i kommunerne. Hertil kommer alle dem, der arbejder hjemmefra, skriver KL.

Sosuerne plejer de ældre, hjemmesygeplejen sikrer den livsvigtige medicin, mens pædagoger arrangerer nødpasning. Lærere sørger for undervisning hjemmefra.  Renovationsarbejderne henter skrald og sørger for, at virksomhederne kan aflevere deres affald på genbrugspladserne. Byggesagsbehandlerne holder gang i produktionen, og jobcentrene står klar til at matche ledige med de virksomheder i underskud for arbejdskraft.

KL har mandag lanceret en kampagne, som netop sender en stor tak til de kommunale medarbejdere for deres indsats. Kampagnen består af en række grafikker og en video.

- Vi ved, at det er en ekstraordinær situation, vi står i. Og vi har brug for alle hænder, så vi kan passe på de borgere, der har brug for det nu, og så vi kan få vores velfærdssamfund til at køre videre. Vores medarbejderes indsats er helt uvurderlig i disse tider, og de fortjener en stor tak, siger KL’s formand Jacob Bundsgaard (S).

- Vi skal passe godt på vores medarbejdere, og vi skal vise hensyn, så vores medarbejdere kan gå trygt på arbejde i disse tider. Og vi skal give al den opbakning, vi kan, til alle dem, der passer på os i disse tider, siger KL’s næstformand Martin Damm (V).

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev