Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Grafen viser antallet af nye smittede personer pr. dag i Danmark.
Foto: Statens Serum Institut

Dagens coronatal:
Det går den rigtige vej med at inddæmme udbrud

Hjørring, Helsingør og Køge har været hårdest corona-ramt den seneste uge, men er uden nye smittede siden i går.
23. JUN 2020 14.45
TEMA: Corona

Tirsdagens tal fra Statens Serum Institut giver ikke grund til at frygte, at pandemien er ved at få luft under vingerne igen i Danmark.

Siden i går er antallet af indlagte faldet med fem til 32. Heraf ligger otte på intensiv og fem i respirator mod henholdsvis syv og fire mandag. Én er død med sygdommen.

34 personer er bekræftet smittet siden mandag, mens 46 modsat er registreret med overstået infektion.

Samtidig viser tallene godt nyt for de kommuner, som har været hårdest ramt den seneste uge, nemlig Hjørring, Helsingør og Køge. Ingen af de tre kommuner har registreret nye smittede siden mandag.

16 af de 34 nye smittede siden mandag er fra Københavns Kommune, mens resten fordeler sig jævnt over en lang række kommuner.

Positivt og negativt

Ifølge Torben Mogensen, der er formand for Lungeforeningen, er dagens tal et klassisk eksempel på den tendens, han har bidt mærke i den seneste tid.

- Det positive er, at antallet af indlagte falder, mens det negative er, at der stadig testes mellem 30 og 40 personer positiv hver dag. Det sidste er et tegn på, at der stadig er corona ude i samfundet, siger han til Ritzau.

Han ser dog tendensen med flere smittede og færre indlagte som en mulig indikation på en positiv udvikling i forhold til virusset - nemlig at coronavirusset kan være blevet mindre aggressiv.

- Jeg tror ikke, at det blot skyldes en forsinkelse i antallet af indlagte. For vi har set denne tendens i en længere periode, siger han.

Fortsat mange i Sverige

Tirsdag har seruminstituttet også lavet den ugentlige opdatering af sit europakort over smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge. Det viser, at Sverige stadig er suverænt hårdest ramte land i Europa.

Siden mandag er 39 døde med covid-19 i landet, mens tallet i går var 69. I alt er 5.161 svenskere nu døde med sygdommen.