DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Ansatte bliver chikaneret efter corona-udbrud på plejehjem
Medarbejdere i Hjørring Kommune har oplevet chikane efter et coronaudbrud.
Foto: Hjørring Kommune

Ansatte bliver chikaneret efter corona-udbrud på plejehjem

Efter en række chikane-situationer mod ansatte, opfordrer Hjørring Kommune til, at borgerne anerkender medarbejdernes arbejdsindsat i forbindelse med coronakrisen i stedet for.

HJØRRING: Flere medarbejdere fra Hjørring Kommunes ældreområde har de seneste dage oplevet uheldige episoder, grænsende til chikane. Episoderne har både fundet sted i medarbejdernes arbejdstid såvel som i deres fritid. Det er naturligvis helt uacceptabelt og uordentligt, skriver kommunen i en pressemeddelelse. 

Chikanen kommer, efter at antallet af corona-smittede steg i Hjørring. Der har blandt andet været et udbrud på plejehjemmet Vendelbocentret, hvor i alt 32 ansatte og 13 beboere er testet positiv for covid-19. En beboer er også død med sygdommen. 

En af medarbejderne er blandt andet blevet kontaktet i en dagligvarerbutik, hvor en person har sagt at 'kommunens medarbejdere ikke havde noget at gøre der', fremgår det af pressemeddelelsen. 

Kommune opfordrer til anerkendelse

Borgmester Arne Boelt (S) er vred over den behandling, hans medarbejdere oplever. 

- Vi er både vrede og skuffede over, at vores medarbejdere får sådan en medfart. Det hører ingen steder hjemme. Det er jo nogle af de medarbejdere, der har kæmpet og fortsat kæmper en brav kamp, for at udføre de mange ekstra tiltag, der skal stoppe smitten i at brede sig. Det er svære forhold at arbejde under. 

Han understreger, at han og resten at byrådet er stolte af deres medarbejdere, og den indsats de yder. 

- Vi vil gerne benytte lejligheden til, på vegne af det samlede byråd at rose alle de medarbejdere, der yder en kæmpe indsats for at give borgerne den bedst mulige service på trods af svære arbejdsbetingelser. 

rbr